Въпроси и Отговори - Фисура БГ

Въпроси и Отговори - Фисура БГ

Blog Image
Д-р Матев: Нелекуваната анална фисура може да има през годините многократни обостряния. Най-често обостряне се появява след изхождане на по-твърди изпражнения. Възможно е преминаване на болката спонтанно без лечение за един- два дни, или с използване на мехлеми - за около седмица. При поредното обостряне нелекуваната анална фисура може да заболи много силно , без да преминава от използваните до момента средства. Тогава се търси лекарска помощ.
Д-р Матев: Има сигурни научни доказателства за по- лоши резултати от лечението на хронична анална фисура чрез дилатация отколкото чрез левостранна сфинктеротомия.
Д-р Матев: Един месец консервативно лечение без ефект е достатъчно за да се каже, че тази фисура няма да мине без оперативна процедура. Възможно е амбулаторно извършване, без приемане в болница в много случаи, особенно при жени.
Д-р Матев: Много често тези сърбежи не се дължат на лоша хигиена , а точно обратно. Използвайте само чиста вода за интимна хигиена. Ако нямате ефект, ще е необходима консултация за точна диагноза и за назначаване на медикаментозно лечение.
Д-р Матев: Не е сигурно че е хемороиди, особено, ако е постоянно. За съжаление медикаментите подходящи за Вас не са съвместими с кърменето. Ако кървенето е от хемороиди е възможно извършване на инфраред коагулация на кървящият кръвоносен съд. Желателна е консултация с хирург-проктолог.
Д-р Матев: За извънболнична помощ не работя със здравна каса т.е. за прегледи и амбулаторно извършвани процедури за лечение. За болнична помощ работя със здравна каса и там може да се ползват здравни осигуровки с регламентирано доплащане от пациента. В болница се извършват операции, които Здравната каса финансира. Има лечебни методи и консумативи, които касата не заплаща.
Д-р Матев : Лекарската ми практиката ми се намира в гр. Стара Загора ул.” Цар Иван Асен Втори” 117. Старото име на улицата, като е известно на таксиметровите шофьори в гр. Стара Загора е Ул.” Георги Кирков” 117. Намира се на три преки зад съдебната палата непосредствено от западната страна на Руска гимназия” Максим Горки” в централната градска част. Ако загубите ориентация можете да се обадите на 0888375060 за съвет, или да ползвате нормално такси чрез тел. 0426106.
Д-р Матев: Около клиниката до 50 метра има целодневно места за паркиране. Не паркирайте на пътното платно по улица” Цар Калоян”, от която е подходът към клиниката.

Фисура

Testimonials