Защо фисурата боли ?

Защо фисурата боли ?

Фусура

Аналната фисура може да боли много силно до степен на пълна нетрудоспособност, неспособност за действие и избягване на храненето, с цел да се предотврати изхождането.  Ако не се лекува, аналната фисура хронифицира. От постоянно повишеният тонус  на аналният мускул страда кръвоснабдяването му.  Еластичността на аналния мускул намалява и той става неразтеглив с времето. Това състояние се нарича пектиноза  и е невъзможно да се лекува с консервативни средства.  Усещането от пациента е за запушване на ануса, изпражненията излизат тънки и с напъване. Възможно е да има много силни болки.


"Заболя ме няколко месеца, след като родих. Отначало мислех, че е някакъв проблем, който ще премине, и действително - болката се появяваше само от време на време, когато имах запек. Воследствие стана по-честа и все по-остра. Накрая не можех да спя ..."

"... Мога да разказвам много дълго и широко за моята  20 годишна фисура. Но последните два  месеца преживявам истинск ад. Май е време да се реша на преглед , че и това не съм правила досега ..."

"Въпросното нещо не може да се види, но усещам рана вътре в ануса. Назад към опашката напипвам малко зрънце. Знам,че вляза ли в тоалетната, болката ще ме побърка ..."

Фисура

Testimonials